Naziv filma: Goodnight Mommy (Ich seh, Ich seh) / Laku noć, mamice (2014.)
Datum: 30.08.2014.
Radnja: Nakon što se vrati s plastične operacije, majka desetogodišnjih blizanaca drastično mijenja svoje ponašanje. Nakon šoka koji im priredi, dječaci se počinju sumnjati je li osoba ispod zavoja zbilja njihova majka.
Zemlja: Austrija
Trajanje: 99 minuta
IMDb ocjena: 7.2
Naša ocjena: 7/10 
 

 Recenzija:

Uz obilje filmova koji su se ove godine pojavili na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu, pojavio se jedan  srodan žanru kojeg preferiramo na našem portalu. Naime, radi se o austrijskom horor filmu Laku noć, mamice (Ich seh Ich seh).
Odlična i zastrašujuća drama s elemntima horora, vodi nas u svijet desetogodišnjih blizanaca Lukasa i Eliasa, koji žive u seoskoj kući na osami, zajedno s majkom, koja se oporavlja od plastične operacije.
Nakon što postane hladna i distancirana prema vlastitoj djeci, njihov odnos postaje sve čudniji i bizarniji. Njezino lice omotano zavojima, groteskno je i bizarno i počinje predstavljati distancu i ponor koji se stvori u njihovom odnosu.
Što ona više krene zahtijevati poslušnost, dječaci postaju sve agresivniji i nemirniji. Njihova ljutnja i mašta divljaju dok se ne pretvore u sumnju je li uopće osoba ispod zavoja njihova majka?
Njihova majka ne shvaća koji je šok izazvala svojim ponašanjem, što će kasnije imati tragične posljedice.
 
 
Odlična horor drama ove godine je oduševila velik dio publike i kritičara.
Osim odlične, ali dosta nepoznate glumačke postave, Laku noć, mamice opravdao je epitet najiščekivanijeg austrijskog filma ove godine. Kada bi ju pitali da opiše svoje filmsko djelo, Veronika Franz odgovorila bi da se radi o obiteljskoj drami s povećim horor elementima.