Nakon što maleni gradić pohara oluja, David i njegov sin Billy, zajedno s ostalim lokalnim stanovništvom, zapute se u obližnji supermarket kako bi se na vrijeme opskrbili potrebnim namirnicama, ukoliko se oluja ponovi. Kupujući, primjete da se vani spušta gusta bijela magla. Misleći da je to samo obična magla, ni ne slute da se u njoj krije nemilosrdni neprijatelj. U trenutku kada se upute kući, shvaćaju da su zatočeni u supermarketu, jer izlazak u maglu značio bi sigurno smrt. Postavlja se pitanje, što se to krije u gustoj magli?

Film iz 2007. godine, koji je naišao samo na odobravanje kako kritičara, tako i horor fanova. Atmosfera koju vam ovaj film pruža, malo koji horor ima, a svaki trenutak nadate se zajedno s likovima da ćete otkriti što se to krije u magli.

Ono što ovaj film čini posebnim je posebna tehnika snimanja. Kroz cijeli film imamo "mrdanje kamere" i nestabilnu sliku, sve to, kako bi se gledatelju pobliže dočarala napeta i jeziva atmosfera koju prolaze likovi.

Pozadina same priče također drži vodu i kako se bližite kraju filma, otkrivate cijelu pozadinu magle, ali i onoga što se krije u magli. Nažalost, ako ste ljubitelj happy endova, ovaj film malo odskače od takvoga kalupa.