Naziv filma: Tucker & Dale vs Evil / Tucker i Dale protiv zla (2010.)
Datum: 21.4.2011.
Redatelj: Eli Craig
Scenaristi: Eli Craig
Uloge: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden
Radnja: Dva simpatična momka iz zapadne Virginie  nalete na skupinu šminkerskih fakultetlija koji po njihovom neuglađenom izgledu pretpostave da su oni u biti ubojice koji divljaju motornom pilom. Odmor Tuckera i Dalea dobiva krvav i urnebesan zaokret kojim stvari kreću po zlu
Zemlja: SAD
Trajanje: 89 min
IMDb ocjena: 7.6
Naša ocjena: 8.5/10 
 
RECENZIJA:
 
Tucker i Dale su dva najbolja prijatelja još iz djetinjstva. Jedan je malo priglup, dok drugi pokušava riješiti taj njegov problem nekomuniciranja s okolinom i drugim ljudima, najviše suprotnim spolom. Kad se sretnu s grupicom od osam studenata pokreće se niz događaja na koje nitko nije bio spreman. Nakon što krenu na zajedničko pecanje u staru kolibu, dogodi se nesreća gdje jedan student umre, a svi ostali zaključe da su oni serijski ubojice, a oni slijedeće žrtve.

Malo je reći da nas je film oduševio zanimljivim i nadasve originalnim scenarijem. Na jedan vrlo crni humor, prikazano je što se dogodi, kada u ovom slučaju glupi studenti zaključe da su meta serijskih ubojica, ni ne sluteći da su Tucker i Dale dva miroljubiva seljačića koji ne bi ni mrava zgazili.

Zbog panike, ali i plana kako da "pobjegnu" ovome dvojcu, jedan po jedan umiru, na doduše smiješne načine.

Uz solidne efekte i već spomenuti scenarij, veliki plus ide i cijeloj glumačkoj ekipi koja je sami film podigla na jednu veću razinu. Bez obzira što se radi o crnom humoru i horor komediji, sam film je opravdao očekivanja i kritike publike.

Nadamo se i drugome nastavku ovoga filma, jer nas je jednostavno oduševio, svakako preporučamo.