ATMOSFERIČNI SF-HOROR OD KOJEG SE LEDI KRV U ŽILAMA

Negdje duboko u bijeloj arktičkoj pustinji nalazi se tajni laboratorij gdje farmaceutska industrija testira lijekove i cjepiva za najopasnije bolesti današnjice. Što se dogodi kad u postrojenju izbije ubojita zaraza s kojom se stručnjaci još nisu susreli? Tim najboljih svjetskih epidemiologa otputuje na Arktik kako bi istražili i spriječili potencijalnu epidemiju. Nitko od njih ni ne sumnja da će biti uvučeni u zastrašujuću borbu za život ili smrt koja će odlučiti sudbinu cijelog čovječanstva. Ronald D. Moore, zaslužan za popularni remake kultne serije “Battlestar Galactica”, donosi nam ledeni triler koji istražuje što se dogodi kada čovjeka obuzme kompleks Boga.
 

TKO SU ZNANSTVENICI

Postavu vodi doktor Alan Farragut (Billy Campbell), najvažniji svjetski stručnjak za zarazne bolesti, i odmah se nađe u nezavidnoj situaciji. Njegov brat je po svemu sudeći izvor fatalne zaraze, a njegova bivša žena Julia Walker (Kyra Zagorsky), koja ga je varala s bratom, također je dio tima, kao i briljantna mlada znanstvenica Sarah Jordan (Jordan Hayes) koja ima oči samo za Billyja. Glavni glumci su vrlo zabavni i sjajno prenose perpetualni osjećaj straha i napetosti od bolesti koja se skriva doslovno iza samo jednih vrata. Od navedenih glumaca se ističe veterinarska patologinja Doreen Boyle (Catherine Lemieux) koja svojim oštrim doskočicama reže atmosferu strepnje i straha.
 

NE ZNA SE TKO JE MAČKA, A SVI SU MIŠEVI

Nešto što počne kao tipična zapetljana sapunica brzo se pretvori u grozomornu igru mačke i miša. Samo što se ne zna tko je mačka, a svi su miševi. Doktor Campbell ima svu motivaciju svijeta da što prije pronađe izvor zaraze ne bi li u svom tom ludilu uspio sintetizirati cjepivo. Voditelj zabačenog laboratorija doktor Hiroshi Hatake (Hiroyuki Sanada) je od samog početka tajanstven o naravi istraživanja koja se tamo vrše. Ubrzo postaje jasno da zaraza nije samo ubojita, a ubija 75 posto zaraženih. Preostalih 25 posto se pretvaraju u visokointeligentne i nasilne mutante koji unose novi element straha u našu ekipu znanstvenika. Kakvi su to mutanti i kakva se točno istraživanja odvijaju u laboratoriju? Iz epizode u epizodu broj pitanja eksponencijalno raste, ali nas i drži zainteresiranima što će se sljedeće dogoditi u zaleđenom inkubatoru za novu rasu nad-ljudi.
 

LEDENA GLAZBENA POZADINA

Glazbena kulisa jako dobro ocrtava bespomoćnost i snježni strah koji su proželi mračne hodnike misterioznog laboratorija. Najveće pohvale idu za ironičnu upotrebu vesele melodije Burta Bacharaca koja zvuči kao nešto što bi čuli u lobbyju nekog skupocjenog hotela. Ona daje odličan kontrapunkt divljačkom kaosu koji se događa na ekranu. Heliks je napeti triler/horor/misterij koji će biti zanimljiv fanovima raznih žanrova. Glumačke izvedbe balansiraju između ozbiljnoga i campa. Taman toliko da između strašnih scena malo zagrije ledenu atmosferu s ponekom šalom ili čudnim likom. Oni koji vole poremećenu zabavu također će uživati u ovom neobičnom spoju između Agathe Cristie i Aliena (Osmi putnik) u kojem će stalno pogađati tko je krivac za zloćudne događaje. Heliks možete gledati na Pickboxu i uvjeriti se da osljepljujuća bjelina Sjevernog pola može biti strašna poput najcrnjeg mraka.
 

RAZLIČITI ŽANROVSKI PRISTUPI

Heliks je napeti triler/horor/misterij koji će biti zanimljiv fanovima raznih žanrova. Glumačke izvedbe balansiraju između ozbiljnoga i campa. Taman toliko da između strašnih scena malo zagrije ledenu atmosferu s ponekom šalom ili čudnim likom. Oni koji vole poremećenu zabavu također će uživati u ovom neobičnom spoju između Agathe Cristie i Aliena (Osmi putnik) u kojem će stalno pogađati tko je krivac za zloćudne događaje. Heliks možete gledati na Pickboxu i uvjeriti se da osljepljujuća bjelina Sjevernog pola može biti strašna poput najcrnjeg mraka.