Slasheri

 • A Nightmare on Elm Street / Strava u ulici Brijestova  Jedan od kultnih horora svih vremena, u vrijeme kada je izašao ostavio je najdublji trag u horor žanru, trag koji rijetko koji horor film može ostaviti.
  Sam sinonim za horore, upravo je negativac Freddy Krueger, a njegova naoštrena rukavica koja ubija u snovima postala je pravi horor fenomen.
   
  Gledajući svakim danom sve modernije horor filmove, pravi horor fan ostane zatečen klišejima i bezveznom radnjom.
  Gdje su nestali pravi horor filmovi poput Strave u ulici Brijestova, pitamo se svaki put kada pogledamo jedan takav film. Horor žanr, nažalost postao je sinonim za svakojake kolibe u šumi, hostele i slične filmove koji svoje temelje nalaze u hektolitrima krvi, koja je postala glavno obilježje horor filma 21. stoljeća.
 • Halloween (1978) / Noć vještica

  Halloween je jedan od začetnika prave horor industrije. Ako odete nekoliko godina unaprijed, naići ćete na cijelu franšizu filmova koji su nastali upravo prema ovome predlošku. Michael Myers postao je zaštitni znak za horor žanr, dok je njegova maska postala pravo vizualno remek djelo.

 • Haute Tension / Krvava romansa

  Nakon što dvije prijateljice odlaze na selo kako bi se odmorile od užurbanog gradskog života, idilu im pokvari nepoznati muškarac koji se usred noći parkira kamion pred njihovu kuću i uporno im krene zvoniti po vratima.

  Nakon nekoliko pokušaja odbijanja nepoznatog muškarca, idealan vikend pretvara se u pravu borbu za preživljavanje.

 • House of Wax / Kuća voštanih figura (1953.)

   

  Briljantni ali vrlo ekscentrični prof. Henry Jarrod je genijalni umjetnik i  izrađivač predivnih skulptura od voska, koji za partnera ima gramzivog Matthewa Burkea i koji zbog osigurnine od 25 000$ izazove požar u Kući voštanih figura. Burke se izvuče iz požara, a ostavi dobrog profesora u plamenu vatre među njegovim sada gorućim kreacijama. Ubrzo nedugo nakon požara pojavljuje se misteriozni ubojica kojem je prvi na spisku upravo Burke i njegova lijepa zaručnica. Cimerica od Burkeove zaručnice Sue je bila svjedokom, pa ju deformirani ubojica proganja. U to vrijeme se misteriozno pojavljuje i prof. Jarrod, koji je ipak uspio preživjeti požar i opet se bavi voštanim figurama, a sve uz svoja dva vješta sumnjiva suradnika. Prilikom posjeta novom muzeju voštanih figura Sue primjećuje sličnosti jedne voštane figure sa njenom preminulom prijateljice. To budi sumnju kod naše junakinje, jer je leš od njene prijateljice ukraden prije nekoliko večeri. Da li je profesor Jarrod misteriozni ubojica ili je to samo slučajnost?

 • My Bloody Valentine / Moje Krvavo Valentinovo (2009.)

  Naziv filma:My Bloody Valentine / Moje krvavo Valentinovo (2009.) 
  Datum: 16.1.2009.
  Redatelj: Patrick Lussier
  Scenaristi: Todd Farmer
  Uloge: Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith
  Radnja: Harry Warden u ovome nastavku umjesto bombonjera i cvijeća poklanja kramp u čelo. Nakon što prođe punih 10 godina od masakra na dan Valentinova, Tom se vraća kući, gdje za kratko vrijeme postane glavni osumnjičeni za navedena ubojstva. Na dan Valentinova, scenarij se ponavlja i žrtve redaju.
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 101 min
  IMDb ocjena: 5.5
  Naša ocjena: 5.1/10 
 • Psycho / Psiho (1960)  Legendarni američki psihološki horor triler, kojega je režirao još poznatiji Alfred Hitchcock.
  Film se temelji na istoimenom romanu, koji je inspiriran ubojstvima u državi Wisconsis, koja je počinio serijski ubojica i pljačkaš grobova Ed Gein.

 • Scary Movie / Mrak film I, II, III

  Odlične parodije horor filmova koji su zaludjeli horor žanr. Prvi nastavak je izašao 2010. godine i dobio vrlo pozitivne kritike te su ga publika i kritičari dočekali s kao osvježenje horor parodija i kao jednu novu vrstu komedije.

  Najznačajniju ulogu u franšizi Mrak filma ostvarila je Anna Faris, koja je glumila u svim njegovim nastavcima. Do sada je izašlo četiri nastavka ove horor parodije, a šuška se kako se radi na petom nastavku.

 • Sorority Row / Sestrinstvo (2009.)

  Naziv filma: Sorority Row / Sestrinstvo (2009.)
  Datum: 11.9.2009.
  Redatelj:Stewart Hendler
  Scenaristi: Josh Stolberg
  Uloge: Briana Evigan, Rumer Willis, Carrie Fisher
  Radnja
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 101 min
  IMDb ocjena: 5.1.
  Naša ocjena: 5.1/10 
 • Stage Fright / Strah od pozornice (2014)

  Naziv filma: Stage Fright / Strah od pozornice (2014.)
  Datum: 03.04.2014.
  Redatelj: Jerome Sable
  Scenarist: Jerome Sable
  Uloge: Allie MacDonald, Meat Loaf, Minnie Driver
  Radnja: Eto nam novi slasher nakon nekog vremena, k tome još i slasher mjuzikl. Prilično čudna kombinacija, relativno novi redatelj Jerome Sable iznenadio nas je takvom koncepcijom. Priča počinje čudnim ubojstvom...
  Zemlja: SAD
  Trajanje:104 min.
  IMDb ocjena: 5.5
  Naša ocjena: 5.7/10 
 • Tijelo lijepe Jennifer / Jennifer's Body (2009.)

  Naziv filma: Tijelo lijepe Jennifer / Jennifer's Body (2009.)
  Datum: 18.9.2009.
  Redatelj: Karin Kusama
  Scenaristi: Diablo Cody
  Uloge: Megan Fox, Amanda Seyfried, Adam Brody
  RadnjaJennifer i Needy su dvije najbolje prijateljice, još od malih nogu, i njihovo prijateljstvo gotovo da prelazi preko granice u lezbizam.  Međutim, nakon određenog događaja, koji u Jennifer budi ukus za određenim jelom (čitaj: ljudetinom), Needy mora sve razotkriti i pri tome pokušati spasiti svoju najbolju prijateljicu.
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 102 min
  IMDb ocjena: 5.1
  Naša ocjena: 5.1/10 
 • Tucker & Dale vs Evil / Tucker i Dale protiv zla (2010.)

  Naziv filma: Tucker & Dale vs Evil / Tucker i Dale protiv zla (2010.)
  Datum: 21.4.2011.
  Redatelj: Eli Craig
  Scenaristi: Eli Craig
  Uloge: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden
  Radnja: Dva simpatična momka iz zapadne Virginie  nalete na skupinu šminkerskih fakultetlija koji po njihovom neuglađenom izgledu pretpostave da su oni u biti ubojice koji divljaju motornom pilom. Odmor Tuckera i Dalea dobiva krvav i urnebesan zaokret kojim stvari kreću po zlu
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 89 min
  IMDb ocjena: 7.6
  Naša ocjena: 8.5/10 
 • Wrong Turn VI: Last Resort / Pogrešno skretanje 6: Posljednje utočište

  Naziv filma: Wrong Turn VI: Last Resort / Pogrešno skretanje 6: Posljednje utočište
  Datum: 13.10.2014.
  Redatelj:Valeri Milev
  Scenaristi:Frank H. Woodward
  Uloge: Anthony Ilott, Chris Jarvis, Aqueela Zoll
  Radnja: Iznenadna i misteriozna ostavština dovodi Dannyja i njegove prijatelje u Hobb Springs, inače zaboravljeno odmaralište duboko u brdima Zapadne Virginije. Odmaralište je pod budnim okom čudnog para Jacksona i Sally. Oni upoznaju Dannyja s dugom povijesti njegove obitelji za koju nije ni znao da postoji. Uskoro, Danny je prisiljen birati između svojih prijatelja i svoje rodbine.
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 91 min
  IMDb ocjena: 4.3
  Naša ocjena: 7.0/10 
 • You're Next / Gosti za odstrel (2013.)

  Naziv filma: You're Next / Gosti za odstrel (2013.)
  Datum: 23.8.2013.
  Redatelj: Adam Wingard
  Scenaristi: Keith Calder, Jessica Wu, Simon Barrett, Kim Sherman
  Uloge: Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn
  Radnja: Kada se banda maskiranih, sjekirama naoružanih ubojica iznenada pojavi na obiteljskom okupljanju, bespomoćne žrtve izgledaju prepuštene na milost i nemilost krvnika, sve dok neželjena gošća obitelji se ne pokaže kao najtalentiranija ubojica
  Zemlja: SAD
  Trajanje: 94 m
  IMDb ocjena: 6.5
  Naša ocjena: 6.0/10