Vraćajući se kući za vrijeme snježnog dana, Paul inače uspješni pisac, doživi tešku prometnu nesreću. Nedugo nakon toga budi se u kući nepoznate žene, no nažalost ne može se sjetiti kako je tamo završio ni tko ga je spasio. Nakon što u sobu gdje leži uđe neka punašna žena po imenu Annie, Paul saznaje da se nalazi  u kući njegove velike obožavateljice zadnjeg romana o junakinji Misery. Nažalost, nakon što Annie pročita zadnji dio Paulovog romana, nezadovoljna njegovim krajem, pretvara se u psihopatkinju kojoj je cilj mučiti Paula do smrti.

 Ovo je jedan od onih filmova koje volimo pogledati i nekoliko puta. Glavna uloga pripala je odličnoj K.Bates koja je nagrađena i Oscarom za najbolju sporednu žensku ulogu. No izuzev toga, najjači adut ovakve jedne horor/drame je njezina jaka priča i temelj po kojoj je film sniman. 

Film je sniman po romanu horor kralja S. Kinga, koji niti jednom svojom knjigom nije razočarao, a ova adaptacija je samo još jedan dokaz da su horori prije par desetljeća bili uvelike kvalitetniji nego danas.

Još jednom se vraćamo na karakterizaciju glavne ženske uloge koju tumači Bates, koja je uspjela lik Annie dovesti do krajnje granice ludila, a prijelaz iz dobre obožavateljice u psiho luđakinju prikazan je vrlo vjerodostojno. Ništa manje nismo ni očekivali od glumice takvog kalibra. 

Kako se dobar i prijateljski odnos pretvara u najveću borbu za život i hoće li se Paul spasiti iz ruku luđakinje, prepuštamo da pogledate sami.