Naziv filma: House at the End of the Street / Kuća na kraju ulice (2012.)
Datum: 21.09.2012.
Redatelj:Mark Tonderai
Scenarist: David Loucka
Uloge: Jennifer Lawrence, Elisabeth Shue, Max Thieriot
Radnja: U potrazi za novim početkom, razvedena Sarah odluči zajedno sa svojom kćerkom Elissom napustiti rodno mjesto i preseliti u novu kuću u jednom malenom gradiću. Nedugo nakon doseljenja, krenu se događati čudne stvari tek tada otkrivaju da sam grad krije mračnu tajnu.
Zemlja: SAD
Trajanje:101 min.
IMDb ocjena: 5.5
Naša ocjena: 6.8/10 
 
Razvikani triler/horor na filmska platna došao je u devetome mjesecu 2012. godine i pobrao samo pozitivne kritike, kako publike tako i kritičara. 100 minuta, koliko traje film, dovoljni su da vam se servira dobra i napeta horor priča s dobro podijeljenim ulogama. Na kino blagajnama film je zaradio trostruko više od uloženoga, a po svemu sudeći snimati će se i drugi nastavak.
 
Prvih pola sata filma dovoljno su zanimljivi da vas uvedu u svijet tek razvedene majke, koja pokušava okrenuti novu stranicu u životu i maknuti se od duhova prošlosti. Također tu upoznajemo i Elissu, koja je na prvi pogled nestabilnija od majke, koja se nosi s razvodom. Sarah smatra da će preseljenje značiti bolje sutra i novi početak, no ni ne sluti da noćna mora počinje tek kada se usele u kuću koja je trebala označiti bolji život za obje.
 
Iste godine kada su filmsko platno ugledale 'Igre gladi', Jeniffer Lawrence je ovim horor/trilerom pokazala nešto drugačiju sliku glumice, koju glumi u spomenutom filmu. Uz odličnoga Maxa Thieriota, koji tumači ulogu Ryana, Jeniffer je jako dobro utjelovila lik Elisse koja se pokraj nestabilne majke mora nositi s novom okolinom koju joj je donijelo samo preseljenje. Kada se spetlja s Ryanom, Elissa počinje iz druge perspektive gledati na samo preseljenje. Nova okolina, ali i kuća joj se više ne čine tako odbojnim, a u samom Ryanu pronalazi utjehu, ali i srodnu dušu. Veliki plus samog filma je manjak nadnaravnog, kojega smo se te godine nagledali i previše.
 
Bez hektolitara krvi, 'Kuća na kraju ulice', nije specifičan horor. Prije bi ga svrstali u kategoriju trilera s elementima horora, koji će vas na trenutak i uplašiti, no i dalje zadržati prikovanim uz ekrane. Za to je zaslužena misterija oko samog Ryana, ali i priča oko njegove lude sestre Carrie Anne, koja je ubila njihove roditelje. Da zaključimo; 'Kuća na kraju ulice' svakako je horor/triler koji zaslužuje 100 minuta vašega vremena koliko traje sam film. S druge strane, ako vam je i sama Lawrence antipatična kao glumica (ne brinite, niste usamljeni u tome razmišljanju), moramo priznati da joj je ova uloga odlično sjela i da je odradila sasvim solidan posao. Zanimljiva priča, dobro podijeljene uloge, sve u svemu, sasvim solidan film.