Naziv filma: Backcountry / Divljina (2015.)
Datum: 20.03.2015.
Redatelj: Adam MacDonald
Scenarist: Adam MacDonald
Uloge: Missy Peregrym, Eric Balfour, Jeff Roop
Radnja: Mladi par, Alex i Jenn odlaze na kampiranje kako bi proveli jedno vrijeme skupa daleko od gradske vreve. Kako je Alex samoprozvani poznavalac šume u koju su se uputili, Jenn ni ne sluti da će se kampiranje ubrzo pretvoriti u pravu noćnu moru kada se nađu na životnom području jedne od najopasnijih šumskih životinja, crnog medvjeda, bez karte i mobitela, potpuno izgubljeni u divljini.
Zemlja: Kanada
Trajanje: 92 min.
IMDb ocjena: 6.1
Naša ocjena: 7.1/10 
 
 
RECENZIJA:
 
Kada je film napokon ugledao svjetlo dana, većina kritičara ga je usporedila s daleko poznatijim hororcem, dobro poznatim 'Raljama'. Sve ono što je ocean učinio u 'Raljama', to je šuma u 'Backcountryu'.
Radnja filma je više manje poznata i bez nekih većih komplikacija i zavrzlama vrlo jednostavna. Kao što piše u sinopsisu, mladi par Jenn i Alex, odluče neko vrijeme posvetiti sebi i upuste se u avanturu kampirajući. Naravno, vrlo ubrzo stvari će krenuti nizbrdo i par će se naći u borbi za vlastiti život.
 
Ono što nas se posebno dojmilo kod ovakvog filma je jedna vrlo realna i više nego moguća životna situacija. Ovdje nemamo nikakve demone, vampire i poludjele rednecke koje smo već navikli gledati u sličnim hororcima kada je šuma u pitanju. Ne, ovdje imamo na vrlo dobar i uvjerljiv način prikazanu borbu mladoga para protiv nemilosrdne prirode.
 
Posebno bi naglasili činjenicu da je 'Backcountry' snimljen po istinitom događaju, što samo filmu samo daje na kvaliteti i uvjerljivosti.
 
Odlične kritike i pohvale svakako idu i režiji, koja je i više nego dobra. Šuma i opasnosti koje iz nje vrebaju su dozirane i prikazane baš kako treba, čisto da se možemo poistovjetiti s glavnim likovima.
Glavne uloge pripale su odličnoj Miss Peregrym te Jeffu Roopu, dok se u manjoj ulozi pojavljuje i poznatiji Eric Balfour, za kojeg smo bili sigurno da će pojavom imati neku veću ulogu u radnji filma.
 
Ako ste ljubitelj horora u kojem 'prirodne opasnosti' imaju glavnu ulogu, poput crnog medvjeda, ili recimo horora Frozen / Smrznuti (2010.) gdje vukovi vode 'glavnu riječ', 'Backcountry' je prava poslastica za vas.