Naziv filma: I Spit On Your grave / Pljunem ti na grob (2010.)
Datum: 20.1.2010.
Redatelj:Steven R. Monroe
Scenaristi: Stuart Morse
Uloge:Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard
Radnja: Mlada djevojka iznajmi kolibu negdje u planinama kako bi kroz par mjeseci našla mir i dovršila knjigu. Nakon što se zaustavi na benziskoj crpki i privuče pažnju lokalnih mještana i ne shvaća da za nju od toga trenutka počinje najveća noćna mora.
Zemlja: SAD
Trajanje: 108 min
IMDb ocjena: 6.3
Naša ocjena: 7.3/10 
 
Recenzija:

2010. godina bila je dobra godina za horor žanr. Pljunem ti na grob je za to zaslužan dobrim dijelom.
Dobri efekti i domišljatost ubijanja, te odlična gluma, odlična su kombinacija za odličan horor film.

Iako smo se možda već svi zajedno zasitili horora kojima radnja počiva na udaljenim kolibama duboko u šumama, ovaj film odstupa od takvih klišeja. Prava radnja krije se nakon brutalnih scena koje glavna glumica proživljava. Film je zbog dugačke scene silovanja dobio i oznaku da nije za mlade, a kao takav je i išao na kino platna. Scena je zbilja brutalna i nemilosrdna, toliko da odobravate svaki njezin potez kada se vrati puna osvete.

Glumačka ekipa je zbilja na visokom nivou, a glavna junakinja filma, Sarah Butler, na vrlo je uvjerljiv način 'iznijela' svoju do tada veću ulogu u filmovima horor žanra. Publika je suprotno očekivanjima, film prihvatila jako dobro, što je dovelo do snimanja i drugoga dijela, koji se nažalost nije proslavio kao prvi nastavak.