Napoleonski časnik André Duvalier, nakon što se odvojio od svoje pukovnije, na obali Baltičkog mora jednog dana upozna mladu misterioznu ženu Helen. Koja u jednom trenutku bez traga nestaje u moru, tada se od topline André onesvijesti. Kad se probudi, on se nađe u kolibi od zlokobne starice koja ga zeli uvjeriti da je njena ptica Helen i da u cijelom području nema nit jedne mlade žene, on naravno odbija povjerovati u to i odluci krenuti u potragu za njom. U potrazi za njom, André nailazi na dvorac baruna Leppe, tamo saznaje da je djevojka koja mu se onog dana ukazala na obali mora vec godinama mrtva, medjutim to nije sve, ceka ga jos puno velikih tajni i pitanja na koje ce Baron, njegov sluga i starica iz šume čini se znati odgovore...

Remake starog kultnog horora i John Carpenter. Dva pojma koja nikako nisu mogla pobaciti, zar ne? No, ovisi kako gledate na to. U svoje vrijeme njegov remake The Thinga bio je dočekan s povećim decibelima otvorene mržnje (kako Johnny sam kaže) fanova originala, financijskim krahom i kritičarskim epovima posvećenima svemu što su mogli zamjeriti. Par godina kasnije pjesma se promijenila, film je postao kultni klasik, svatko tko imalo drži do sebe pogledao ga je barem jedanput, i tako dalje, i tako dalje.Jedan od kultnih horora svih vremena, u vrijeme kada je izašao ostavio je najdublji trag u horor žanru, trag koji rijetko koji horor film može ostaviti.
Sam sinonim za horore, upravo je negativac Freddy Krueger, a njegova naoštrena rukavica koja ubija u snovima postala je pravi horor fenomen.
 
Gledajući svakim danom sve modernije horor filmove, pravi horor fan ostane zatečen klišejima i bezveznom radnjom.
Gdje su nestali pravi horor filmovi poput Strave u ulici Brijestova, pitamo se svaki put kada pogledamo jedan takav film. Horor žanr, nažalost postao je sinonim za svakojake kolibe u šumi, hostele i slične filmove koji svoje temelje nalaze u hektolitrima krvi, koja je postala glavno obilježje horor filma 21. stoljeća.

Potkategorije

Idi na vrh