Top liste naboljih i najtraženijih horor filmova

 
Kako nas dugo nije bilo, tako dugo nije bilo ni neke top liste na našim stranicama. Po broju čitanja i klikanja, upravo su top liste vaši omiljeni članci, a lista Top 30 najtraženijih horor filmova je prešla 200.000 čitanja.
Povodom tog jubilarnog broja, odlučili smo vas 'nagraditi' još jednom top listom, ali ovoga puta, top listom 20 najčitanijih recenzija na našim stranicama.
Ovih 20 filmova od početka naše stranice, sad već davne 2012. godine, najviše ste puta otvarali i čitali, a isto tako i pretraživali. Svaki od tih filmova ima 'ono nešto' što vas je privuklo da baš njega tražite po bespućima interneta i baš takvo pretraživanje dovelo je sve ove filmova na ovu našu listu.
 
Kokice i Somersby u ruke i uživajte. :)
 

 
Još jedna horor godina je iza nas, a kao i svake godine do sada, tako i ove godine organiziramo najveći horor izbor na našim prostorima, takozvanu HOROR NAGRADU - DODJELA 'CRNIH' KIPIĆA' Hororvizije.net.
 
Ovogodišnji izbor za razliku od prošlogodišnjeg, trajat će nešto kraće, točnije od 15.02.2018. pa sve do 28.02.2018***., dok ćemo listu dodjele, točnije pobjednika objaviti tradicionalno 01.ožujka!
***Nagradni natječaj je zbog poteškoća servera na kojem se nalazi naša stranica produžen do daljnjega. O ishodu istog, posjetitelje naše stranice ćemo pravodobno obavijestiti, kao i uvijek do sada.
 

NAGRADNI FOND OVOGODIŠNJE DODJELE

Kao i svake godine, tako smo i ove godine pripremili nekoliko nagradnih paketa za najsretnije od vas koji budu sudjelovali u glasanju i izboru za najbolje od horor žanra! 
No, za razliku od zadnjih izbora, ove godine imamo jednu posebnu nagradu. Naime, najsretnijeg od vas nagradit ćemo domenom i hostingom za vašu web stranicu!

 
Kao i svake godine vrijeme je za još jednu, barem po broju otvaranja i čitanja, omiljenu top listu na našim stranicama. Vrijeme je za top listu najboljih horor filmova koje smo mogli premijerno gledati u 2017. godini. Sama godina je obećavala, a na svu sreću možemo i reći da je ista u velikoj mjeri i ispunila očekivanja. Kao i proteklih godina, bilo je tu dosta horor filmova koje vrijedi spomenuti i preporučiti, dok je bilo i promašaja, za kojima ne vrijedi žaliti, već se nadati da će 2018. biti još bolja što se tiče horor žanra. Nećemo o onim lošim filmovima 2017., to će biti jedna posebna lista, a prostor ove liste posvetit ćemo najboljim HOROR filmovima 2017., koje ako niste pogledali, svakako bi trebali.
 
Također, bitno je za napomenuti, da se i na ovoj listi, kao i na bilo kojoj drugoj listi, mogu naći filmovi koji se vjerojatno neće svidjeti svima i nećemo pogoditi svačiji filmski ukus. A znate onu, 'o ukusima se ne raspravlja'. Stoga, ako i vi imate neki dobar prijedlog za uvrstiti na ovu listu, svakako komentirajte i ostavite svoj doprinos na samoj listi. Pa krenimo.
 

 
Iza nas je punih mjesec dana glasovanja za najbolje od horor žanra u 2016. godini. Kao i svake godine, tako smo i ove godine organizirali HOROR NAGRADU, natječaj sličan onom najpopularnijem na svijetu što se tiče filmskih nagrada, naravno riječ je o Oscaru.
Dodjelu ocogodišnjih 'crnih kipića' organizirali smo uz sponzorstvo naših već poznatih partnera poput Pickboxa, Algoritma, Blitza i ostalih, kojima se i ovaj put zahvaljujemo na nagradama koje su osigurali za najsretnije od vas, koji ste izdvojili nekoliko minuta vašeg vremena i dali svoj glas za najbolje od horor žanra i samim time 'prijavili' se za sudjelovanje u nagradnom izvlačenju.
 

 
Kao i svake godine od kada smo s vama online, organiziramo godišnji izbor za najbolje od najbolje od horor žanra u prošloj godini, takvozvanu HOROR NAGRADU (ovogodišnja dodjela 'crnih kipića' Hororvizije.net).
Ovogodišnji izbor trajat će od 01. veljače pa sve do 28. veljače, dok ćemo listu pobjednika objaviti već tradicionalno 01. ožujka.
 
Ove godine izbor za ovogodišnju HOROR NAGRADU podržali su različiti sponzori (kojima se ovim putem zahvaljujemo), koji su i osigurali nagrade, koje možete osvojiti sudjelovanjem, odnosno glasanjem u ovogodišnjoj horor nagradi.

 
S nestrpljenjem smo ušli u novu 2017. godinu u kojoj nas očekuje niz odličnih horor filmova, ili se barem nadamo da će biti odlični i da će samu godinu obilježiti kroz horor žanr, kao što je to učinjeno u godini iza nas.
2016. godina je donijela niz horor naslova za koje smo jedva čekali da ugledaju svjetlo dana i da se pojave na kino platnima. Neki su naravno išli u kinodistribuciju, dok su neki bili plasirani izravno na DVD, što naravno ne umanjuje njihovu kvalitetu, niti je to znak veće ili manje kvalitete. 
Bez obzira na način na koji smo došli do željenoga horor filma, najbitnije je da je isti ispunio naša očekivanja i ostavio pozitivan dojam nakon pogledanoga. Kao i svih ovih godina, top lista najboljih horor filmova u 2016. godini je svojevrsna uvertira za godišnji izbor 'HOROR NAGRADE' koju naša stranica organizira svake godine krajem prvog mjeseca.
 

 
Kako je 2016. godina sad već iza nas, odmah na početku godine istražili smo što nas od horor žanra očekuje u ovoj godini. Čitajući razne forume i rasprave, dolazi se do zaključka da prošla godina i nije bila nešto previše 'plodonosna' kada su horor filmovi u pitanju, no bez obzira na različita mišljenja o protekloj godini u horor smislu, bilo je nekoliko horor naslova koje bi svakako mogli izdvojiti kao horore koje morate pogledati, naravno ako već niste.
No, da ne odlutamo s teme, vraćamo se odmah na temu horor filmova koji čekaju na svoje gledanje tokom ove godine, dobro nam došle, 2017.-e.
 

 
Kako svake godine imamo Halloween, tako iz godine u godinu imamo različite top liste horor filmova koje 'obavezno' morate pogledati na tu posebnu horor noć. Naravno da ne mislimo bukvalno da morate pogledati baš svih deset horora, pogledajte što vam se od ponuđenoga sviđa, a ako imate dobro društvo, dovoljno alkohola i dobru volju, napravite jedan horor maraton pa pogledajte svih 10, jer nećete požaliti. -Zašto? Zato što smo se potrudili sastaviti listu horora koji valjaju i koje vrijedi pogledati, bez bojazni da ćete nešto 'skinuti', gubiti vrijeme na traženje odgovarajućeg titla i onda se razočarati. Khm, ustvari, ispravak, ne mislimo da 'skidate filmove', imamo legalne servise za zahtjev, pa gledajte legano, ok? ;)  Uglavnom, sad kad smo riješili to, prionimo na listu onoga što obavezno trebate pogledati ove godine ili na sam ovogodišnji Halloween.
Uz malu napomenu, na ovogodišnjoj horor top listi odlučili smo izostaviti filmove poput Petka 13-tog, Halloweena, horore starijeg datuma (bez obzira na kvalitetu) i sve one na koje ste navikli gledati na Halloween listama. Ne moramo svake godine imati iste i ponavljajuće liste, stoga ovu sastavljamo od svježih horora, koje ako niste pogledali, trebali bi svakako.
 

 
Iza nas je mjesec dana glasovanja za najbolje od najboljeg u horor žanru 2015. godine. Filmova je bilo stvarno jako puno, što dobrih, što onih koji su snimljeni samo kako bi se zgrnula 'neka para'.
Neki su pokušali doživjeti uspjeh na staroj slavi originala, dok su neki pokušali biti puno originalniji i uspjeli su svojim filmskim umijećem zadiviti publiku i kritičare.
Naravno, kako to biva i kod prave Oscar nagrade koju dodijeljuje Akademija na filmskom području svake godine, ova HOROR NAGRADA, koju dodijeljuje uredništvo stranice Hororvizija.net, za nas je pokazatelj kvalitete koju je neki film imao, ali i odlična preporuka za pogledati filmove koji se 'okite' našim crvenim kipićima.
 

 
Nismo se ni okrenuli, a kraj godine je već pred vratima. Kao i svake godine, kraj godine je najbolje vrijeme za sastavljanje top lista, što dobrih, što loših horor filmova. Kako smo zadnje tri godine, svake godine imali listu najboljih horor filmova (Najbolji horor filmovi 2014. Najbolji horor filmovi 2013. Najbolji horor filmovi 2012. ), ni ova 2015. godina ne može biti iznimka.  Iako, odmah na početku moramo priznati da je 2015. godina svakako iznenadila svojim horor izborom i ponudila nam je neke od dugoočekivanih horor naslova, koji se možda i nisu nešto pretjerano proslavili na filmskim platnima, ali su svakako ostavili svoj horor trag u samom filmskom žanru.
 
Iza nas je cijela hrpa horor naslova i moramo priznati da je bilo dosta teško sastaviti listu najboljih horora, što po mišljenju našeg uredničkog tima, što po mišljenju gledatelja. Vjerojatno će se i u ovoj našoj top listi 2015. naći naslova za koje smatrate da nisu zaslužili svoj mjesto, no da ne duljimo, krenimo s listom.
 

 
Najpopularnija filmska stranica na svijetu IMDb, danas slavi svoj srebrni pir, odnosno 25 godina postojanja. Od prve napisane recenzije, pa do prvog ocijenjenog filma, prošao je ogroman broj filmskih naslova, ali i ogroman broj korisnika. Danas je ta stranica prvi sinonim kada su filmske preporuke u pitanju, a sa svojom ogroomnom bazom korisnika i filmova, zasigurno će još godinama držati prvo mjesto u svijetu ocjenjivanja horor filmova.
 
Naravno, ima tu i nerealno ocjenjenih filmova, puno neslaganja s kritikom, no IMDb je bez premca jedan od najpopularnijih odredišta svakog filmskog fana.
Kako bi obilježili 25 godina postojanja stranice, pretražili smo IMDb bazu kako bi vam donijeli listu od 25 horor filmova, koji su bili posljednjih godina najklikaniji na samoj stranici, ne nužno i najbolji kvalitetom, ali najtraženiji od strane posjetitelja.
 
Pa krenimo...
 

Koji je horor film najbolji? Koji je horor najstrašniji? Najbolje ocijenjen? Sve su to pitanja koja si većina nas kad tad postavi. Naravno ne sebi, već samoj Google tražilici. Ustvari, jako je teško odgovoriti koji je to točno horor najbolji i najstrašniji. Ono što sa sigurnošću možemo reći je to koji je horor najtraženiji. Kako na tražilicama, tako i na našoj stranici.

Odlučili smo objaviti listu najtraženijih horor filmova, a čije smo recenzije objavili na našim stranicama. Možda baš ova ljestvica pomogne nekome od vas u potrazi za dobrom horor preporukom. Isto tako, imajte na umu da najtraženiji, može, ali i ne mora značiti ujedno i 'najkvalitetniji' i/ili 'najbolji', ali je svakako dobra smjernica i pokazatelj koji je to horor film privukao najviše pažnje među horor publikom. A upravo ga je najveći rezultat pretrage i svrstao na našu horor listu '30 najtraženijih horor filmova.'

 
Poštovani,
pred Vama je prvi izbor za 'Horor nagradu' koju dodjeljuje portal Hororvizija.net
 
Po uzoru na akademski Oscar, uredništvo Hororvizije počevši od ove, svake godine će organizirati dodjelu 'Horor nagradi' za najbolja horor ostvarenja u godini iza nas.
Dodjela istih će biti svake godine 01.ožujka.
 
Ove godine imamo pet kategorija s nominiranim horor filmovima. Uz glasove uredništva, ali i Vaše glasove, Hororvizija.net, 01.ožujka proglasit će pobjednike u nominiranim kategorijama te
pobjednicima dodijeliti prve 'Crvene kipiće' portala Hororvizija.net!
 

 
Još svega nekoliko dana dijeli nas do početka 2015. godine, kada ćemo svi zajedno zakoračiti u novu, nadamo se svi zajedno puno bogatiju filmsku godinu.
Kao i prošle godine kada smo napravili presjek horor filmova koje smo mogli pogledati ove godine, tako i ovaj put nećemo napraviti izuzetak te se bacamo na kreiranje same liste.
2014. godina, nije bila baš nešto zanimljiva horor godina, ali bez obzira na sve, iznjedrila nam je nekoliko dobrih horor naslova, koje svakako vrijedi pogledati i uvrstiti u horor videoteku.
Sama lista bit će kreirana od filmova koje bi svakako trebali pogledati ako već niste, te ćemo za iste napisati i kratke blic recenzije i opis istih, dok ćemo na kraju liste navesti i ostatak filmova iz tekuće godine, čisto da se nađu na samoj listi. Dok na samom dnu liste pogledajte i popis horor filmova koje apsolutno, bez imalo grižnje savjesti trebate preskočiti.
Kao i na početku 2013. godine kada smo napravili presjek protekle 2012. godine - Najbolji horor filmovi 2012 - top lista, vrijeme je za još jedan presjek godine koja je iza nas. Za razliku od 2012., ove godine vam donosimo presjek podijeljen na dva dijela. Osvrt na prvi i osvrt na drugi dio godine. 
2013. godina bila je prava horor godina i na filmska platna donijela je više-manje poznate horor naslove, u sasvim novom i modernom ruhu.
Naravno kako to uvijek biva s remake filmovima, neki od njih se nisu baš previše proslavili na kino blagajnama i svojim su tvorcima donijeli više gubitke nego dobitke.
Gotovo da nije bilo mjeseca u godini kada nije bilo nekog novog horor naslova u kino dvoranama diljem svijeta, pa tako i kod nas. Za razliku od prošlih godinama kada bi morali čekati i više od mjesec dana da svjetski hit dođe u naša kina, prošle godine je to odrađeno vrlo perfektno pa smo u novim filmskim naslovima uživali skoro pa istodobno kada i američka publika.Kraj godine uvijek je pravo vrijeme za sastavljanje svakakvih top lista onoga što je obilježilo godinu na izmaku.
Kako bi i mi bili u in i u trendu, odlučili smo po prvi put na našim stranicama sastaviti Top listu nekoliko horor filmova, za koje smatramo da su ostavili svoj trag u 2012. godini i da će se iste te filmove svakako gledati i u 2013. godini.

Listu ćemo nadopunjavati kako objavimo koju recenziju vezanu uz godinu na izmaku, a trenutno vam donosimo nekoliko filmskih komada koji su "palili i žarili" kino dvoranama posljednjih 365 dana. 

Lista je u nastavku članka...

Idi na vrh