Kao i svake godine vrijeme je za još jednu, barem po broju otvaranja i čitanja, omiljenu top listu na našim stranicama. Vrijeme je za top listu najboljih horor filmova koje smo mogli premijerno gledati u 2017. godini. Sama godina je obećavala, a na svu sreću možemo i reći da je ista u velikoj mjeri i ispunila očekivanja. Kao i proteklih godina, bilo je tu dosta horor filmova koje vrijedi spomenuti i preporučiti, dok je bilo i promašaja, za kojima ne vrijedi žaliti, već se nadati da će 2018. biti još bolja što se tiče horor žanra. Nećemo o onim lošim filmovima 2017., to će biti jedna posebna lista, a prostor ove liste posvetit ćemo najboljim HOROR filmovima 2017., koje ako niste pogledali, svakako bi trebali.
 
Također, bitno je za napomenuti, da se i na ovoj listi, kao i na bilo kojoj drugoj listi, mogu naći filmovi koji se vjerojatno neće svidjeti svima i nećemo pogoditi svačiji filmski ukus. A znate onu, 'o ukusima se ne raspravlja'. Stoga, ako i vi imate neki dobar prijedlog za uvrstiti na ovu listu, svakako komentirajte i ostavite svoj doprinos na samoj listi. Pa krenimo.
 
Kako je ovo TOP LISTA, na samom početku liste izdvajamo TOP 7 HOROR FILMOVA KOJE MORATE POGLEDATI, sve ostale, koji će se nalaziti u PLUS dodatku liste, možete pogledati, no ako ih i ne pogledate, nećete ništa preskočiti.
Dok mentalna podvojenost već dugo fascinira znanost, vjeruje se da jedno ljudsko biće može manifestirati jedinstvene fizičke atribute za svaku ličnost koju posjeduje. Iako je Kevinu (James McAvoy) njegova psihijatrica, dr. Fletcher (Betty Buckley) potvrdila da ima 23 različite ličnosti, ostaje još uvijek upitno koja ličnost dominira nad ostalima. Primoran da otme tri tinejdžerice vođene tvrdoglavom Casey (Anya Taylor-Joy), Kevin pokreće rat za opstanak među sobom i svim ličnostima u sebi - kao i svima oko sebe.
 
Mladi Afro-Amerikanac Chris Washington u vezi je s bjelkinjom Rose, a sprema mu se posjeta njenim roditeljima na bogato imanje na kojem situacija nije onakva kakvom se čini. Film koji je svojom najavom itekako obećavao, a kada je prikazan, ostavio je jako dobar utisak. Vrijedan svake minute gledanja.
 
 
Nakon što krenu na put, majka i kći ostaju nasred šume u pokvarenom autu čekajući vučnu službu. U jednom trenutku shvaćaju da se oko njih krije nešto, a okruženi mrakom i kišom koja neprestano lije, shvaćaju da pomoć i neće doći tako brzo.
 
 

Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove djevojčice, izrađivač lutaka i njegova supruga dočekuju časnu sestru i nekoliko djevojčica iz zatvorenog doma za djecu. No opsjednuta lutka koju je otac izradio - Annabelle okomila se na malenu Janice....
 
 

Jedan od najboljih horora devedesetih u velikome stilu vraća se na filmska platna. Priča nije dirana i dalje se vrti oko jezivoga klauna koji napada djecu i hrani se njihovim strahom, dok nitko o tome ne želi pričati.
 
 

Priča znanstveno-fantastičnog trilera TRAG ŽIVOTA vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…
 
 

Brian Cox i Emile Hirsch glume oca i sina, Tonya i Austina, koji rade kao patolozi. Priča se događa u mrtvačnici u koju im dostave tijelo nepoznate, lijepe mlade djevojke, koje je na neobjašnjiv način dospjelo na poprište višestrukog ubojstva.
Bez ikakvih vidljivih tragova i dokaza koji bi mogli ukazati na razlog smrti, otac i sin odlučno kreću u potragu za bilo kakvim dokazima. Istraga ih dovede do bizarnih tragova koji ih navode na šokantno otkriće .
 
 
PLUS HOROR FILMOVI:
 mother!
Alien: Covenant
Tragedy Girls
Creep 2
The Blackcoat's Daughter
The Girl with All the Gifts
Happy Death Day
The Devil's Candy
It Comes at Night