Spin-off najgledanije zombie serije The Walking Dead / Živi mrtvaci, napokon je prije  ugledao svjetlo dana. Iako se dugo pričalo o tome kako bi bilo dobro vidjeti događaje koji su prethodili samoj pandemiji, koja je oborila cijeli svijet i srušila jednu od najvećih sila SAD, priča se pretvorila u djelo. Kroz prvu sezonu dobit ćemo 6 epizoda, koje će nam pokazati sve događaje koje su prethodili  samome virusu.
 
 
Kreatori same serije su već poznato lice Robert Kirkman, izvorni autor, tj. autor same adaptacije, te Dave Erickson, koji će i voditi samu seriju. Glumačku postavu čine Cliff Curtis, Kim Dickens (Deadwood, Treme) i Frank Dillane (Harry Potter and the Half-Blood Prince).
Za razliku od originala, gdje je radnja smještena u grad Atlantu, u Fearu, sama radnja bit će smještena na drugi kraj SAD-a, tj. Los Angeles. Po glumcima koji čine glavnu glumačku postavu da se zaključiti da će se serija baviti posve novim likovima u odnosu na sami The Walking Dead.
 
 
Gledajući na samu radnju, rekli bi da je 'Fear the Walking Dead' više usporedna priča, nego prequel kako ju svi mediji najavljuju.
Što se tiče same radnje, ona će po riječima tvoraca biti puno mračnija nego što je slučaj u 'Živim mrtvacima', jer će se fokusirati na podrijetlo same bolesti i na utjecaj koji je virus imao na same ljude.
 
Uz podrijetlo samog virusa, radnja se fokusira i na opasnost koja vreba iza svakog ugla i prikazuje kako će se ljudi nositi s nepoznatim virusom i svime onime što sam virus donosi. U globalu, vidjet ćemo civilizaciju koja se urušava.