Naziv filma: The Tortured / Mučeni (2010.)
Datum: 17.8.2010.
Redatelj: Robert Lieberman
Scenaristi: Marek Posival
Uloge: Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Bill Lippincott
Radnja: dealan brak Craiga i Elise bude naglo prekinut nakon što im otmičar otme i mučki ubije njihovog šestogodišnjeg sina. Nakon što ubojica uspije na sudu dogovoriti blažu kaznu, Craig i Elise ogorčeni novonastalom situacijom, odluče stvar uzeti u svoje ruke.
Zemlja: SAD
Trajanje: 79 min
IMDb ocjena: 5.5
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:

Pomno razrade i isplaniraju otmicu te otmu psihopata koji im je ubio sina, te ga podvrgnu najgorim metodama mučenja, sve kako bi se osvetili za sve ono što je on napravio njihovog šestogodišnjem djetetu.

Odličan i napeti horor izašao 2010. godine. Iako je u vrijeme izlaska pokupio vrlo dobre kritike, neki su ga opisivali kao film s duplim kriterijima.No realno gledajući, svatko od nas može shvatiti koju bol proživljavaju roditelji maloga dječaka nakon što im monstrum mučki ubije dijete. Svako opravdavanje njihovog ponašanja, ovdje dobije na težini, iako bi se mnogi zapitali koliko je uopće njihov potez ispravan i ljudski nastrojen. I sami Craig i Elise u jednom trenutku se zapitaju što oni to točno rade, ali i sama pomisao na ono što je proživilo nevino dijete vraća ih u realnost i ispravnost njihovog poteza.

Kao i sami roditelji, gledajući kako muče monstruma ne osjećate nimalo da bi ga trebali žaliti, štoviše navijate da isti proživi istu bol kakvu je nanio drugima. Sve to pokazuje kako će većina odobriti poteze i metode koje Craig i Elise upotrebljavaju. Kako Elise i sama u jednom trenutku kaže, majka i otac ne smiju i ne bi trebali doživjeti smrt svoga djeteta, pogotovo ne na način na koji su oni doživjeli.