Naziv filma: Big Bad Wolf / Veliki zločesti vuk (2006.)
Datum: 25.10.2006.
Redatelj: Lance Dressen
Scenaristi: Lance Dressen
Uloge: Trevor Duke-Moretz, Kimberly J. Brown
RadnjaVukodlak koji siluje, govori, a u svakom kadru vidimo čovjeka u majmunskom odijelu? Zanimljivo? I ne baš.
Zemlja: SAD
Trajanje: 95 min
IMDb ocjena: 5.4
Naša ocjena: 5.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Kad bih opisivao likove u filmu to bi išlo ovako - imamo vukodlaka koji govori (sad znam zašto drugi vukodlaci ne govore u svojim filmovima) a više mi liči na jednog od Sarumanovog Uruk - Haija, glavni muški lik je nalik Ivanu Kataliniću (najviše po glumačkom talentu), a jedino vrijedno spomena jeste mlada glumica Kimberly J. Brown (neki je pamte iz "Rose Red" TV-mini serijala gdje je glumila Annie Wheaton) koja je samo odradila svoj dio posla (nju tek čekaju bolje uloge)...


Kao što rekoh to je bila loša ideja napraviti horor film o vukodlaku koji siluje, govori, a što je najgore u svakom kadru se vidi da je to čovjek u majmunskom kostimu. Zaplet filma...pa i nema ga. Efekti ponegdje dobri, ali odmah u drugom kadru ga zaseru...kao npr. kad onom momku vukodlak otkine obje noge (da film ima par gore scena) a počne krv liptati iz rana...a odmah se vidi da je to obična boja ili neka vrst sirupa (tko bude gledao film znat će na što mislim)... Transformacija čovjeka u vukodlaka je jadna da jadnija ne može biti (dobro nije jadna kao ona u "Bad Moon", ali je vrlo vrlo blizu) i to još u CGI efektu...eto ja mislim da bih bolje efekte napravio pijan i napušen subotom u 3:40 ujutro.

 Na neke scene sam totalno odvalio od smjeha...kao npr.: - nakon što je napravio masakr u kolibi vukodlak se polako primiče Samanthi i što radi naš vrli junak Ivan ovaj Derek...od svih predmeta u kolibi on baci All-Star patiku beštiji u leđa...What the Fuck is that??...moj mlađi brat je čak uzviknuo spontano...jebem ga glupava...ja se i sada osmjehnem kad se sjetim toga - kad vukodlak uhvati za vrat Dereka i digne ga od poda on se upiša u gaće od straha...a monstrum mu kaže : "- Momče jel ti to obilježavaš teritoriji?" (krađa baze Jacka Nicholsona u "Wolfu") - scena koja me je najviše iznenadila jeste način na koji je Samantha uzela Toblatov DNK uzorak za analizu da se ona i Derek 100% uvjere da je ovaj vukodlak.

Iako film nema nekih svjetlih točaka (no nakon superočajnog "Howling III: The Marsupials" uživao sam gledati Zločestog Velikog Vuka) mogu spomenuti cameo pojavu Davida Naughtona kao jedinu lijepu pojavu... Eh da još dvije stvari tj. tri: - zašto uvijek kad daju zvuk nekoj beštiji to mora biti rika lava ili tigra (ponekad bude rikanje gnua za vrijeme parenja)? zašto ne nađu nešto originalnije (neka se ugledaju na zvučne inovacije koju su napravljene u "Predatoru", "Alienu" ili "The Thing") - kad će napokon opet naići neki odličan vukodlak film da to bude praznik za moje oči (nakon fenomenalnog serijala "Ginger Snaps" i isto takvog "Dog Soldiers"... - inače Toblat je anagram od Talbot lika kojeg je igrao Lon Chaney Jr. u klasiku "The Wolf Man" iz 41' - i za kraj film vrijedi pogledati, ako se nema što drugo ili niste gledali "Ginger Snaps" serijal, jer sve je bolje nego nastavci Danteovog "Howlinga"