Naziv filma: Sinister 2 / Zla kob 2 (2015.)
Datum: 21.08.2015.
Redatelj: Ciarán Foy
Scenaristi: Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Uloge: James Ransone, Shannyn Sossamon, Robert Daniel Sloan
Radnja: 9-godišnje blizance Dylana i Zacha Collinsa (glume ih braća Robert i Dartanian Sloan) majka Courtney (Shannyn Sossamon, Wayward Pines) odvodi na seosko imanje u Illinois. Posjed je dovoljno izoliran da ne bi bio lako uočljiv za Courtneyina supruga Clinta (Lea Coco), koji je zlostavljao nju i Dylana. Zaštitnički nastrojena majka nije svjesna da je kuća predodređena za smrt.
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 37min
  • Naša ocjena 4.5/10
  • IMDB ocjena 5.1/10
RECENZIJA:
Nakon niza loših kritika i ocjena na račun samoga filma, morao sam provjeriti o čemu se zapravo radi i zaslužuje li ovaj nastavak zbilja tako loše ocjene. No, odmah ću napomenuti da bez obzira na kritike, smatram da svakome filmu treba dati priliku, bio on dobar ili loš, no vratimo se na Zlu kob...
 
Na samome početku filma upoznajemo se s glavnim likovima: majkom Courtny i njezina dva sina Dylanom i Zachom koji se useljavaju u seosku kuću smještenu blizu crkve u kojoj se dogodio masakr. Razlog majčina bijega u nepoznato je nasilje u obitelji, tj. bijeg od nasilnoga muža. Nadalje, kako radnja teče upoznajemo policajca, tj. detektiva koji istražuje povijest Buhguula. Ovaj dio filma svakako je trebao biti u svrhu objašnjenja koje nam je trebalo odgovoriti na glavno pitanje koje nam je postavio prvi dio filma 'Zla kob', a to je pitanje Što dovodi do toga da djeca postaju nasilne ubojice svoje obitelji? Nažalost, kao i prvi dio, tako ni  drugi dio filma također ne daje nikakav smisleni odgovor zašto djeca ubijaju. Sam Buhguul nije odgovor na postavljeno pitanje nego je uveden u film samo kao predmet strašenja i to na prilično loš način. Ubojstva koja djeca gledaju na snimkama su previše brutalna tako da film ide u potpuno pogrešnome smjeru, smjeru slashera.
 
Pozitivna stvar prvoga dijela filma svakako su ubačene snimke koje nam daju doatne informacije o sadržaju i značenju filma, te nam svakako pojašnjavaju dosta zamršenu radnju samoga filma. Međutim kako sam gore i spomenuo, u drugome dijelu to nije slučaj.
Što se tiče kvalitete glume glavne postave filma, ona je dosta slaba, usudio bih se reći i dosta loša. Jednostavno, skoro pa cijela glumačka ekipa nije odigrala dobro svoje uloge i to je veliki minus ionako dosta slabog nastavka. Jedino mogu izuzeti ulogu majke, odnosno glumice Shannyn Sossamon. Scenarij također nije dobro razrađen i realiziran i uz dosta lošu glumu glavnih glumaca, više je teret nego prednost samoga filma.
Apsurd je što u filmu ima i smiješnih scena, recimo nasilno ponašanje oca koje se i uz najbolju namjeru ne može shvatiti ozbiljno i ostavlja blagi utisak na radnju i nas kao gledatelje.
 
Na kraju, film Zla kob 2 još je jedan promašaj u svijetu horor filma te još jedan pokazatelj da treba dobro promisliti prije nego što se odluči napraviti nastavak dobroga filma. Film Zla kob 2 je film koji, smatram, svakako možete preskočiti i nećete ništa propustiti.