Većina vas je vjerojatno već do sada barem pogledala barem jedan nastavak horor filma Slagalica strave. Ako se nalazite u onom malom postotku horor fanova koji nisu pogledali niti jedan dio ovog serijala, zbilja je vrijeme da odvojite par sati i bacite se na Saw maraton. Do sada je izašlo ukupno sedam nastavaka, a neke recenzije možete pročitati i na našim stranicama, članci se nalaze ovdje: Saw / Slagalica strave (2004.)Saw / Slagalica strave I, II, III, IVSaw VII: The Final Chapter / Slagalica strave 7 (2010.).

Radnja svakog Saw nastavka uglavnom se vrti oko toga kako čovjeka ubiti na što maštovijiti način. Naravno da cijeli taj ubilački opus prati i solidan scenarij, pa bi bilo najbolje da pogledate sve nastavke krenuvši od prvoga dijela, pošto se svaki drugi nadovezuje na prijašnji dio i na dijelove koji su već izašli.

'Slagalica strave' je zbilja jedan maštoviti lik i kada treba nekoga mučiti ili ubiti, mašta mu radi 'sto na sat', stoga moramo priznati da je bilo zbilja teško odabrati samo 5 najboljih, najgorih i najodvratnijih načina ubijanja; načina koji su upotrebljeni u nekim nastavcima istoimenoga filma.

Krećemo od petog mjesta prema onom prvom, najgorem i najodvratnijem.

Upozorenje: U nastavku se nalaze zbilja teški i odvratni video uradci gore spomenutih zamki. Ako imate slab želudac, najbolje je iste ne otvarati.

Krenimo!

5. Eric i zamka ledenih blokova (Saw IV.)

Detektiv Eric je uspio nekim čudom preživjeti prva tri Saw nastavka, no nažalost njegov kraj se počeo nazirati već na samom početku četvrtoga dijela. Kao uvijek do sada, njegov život je bio u rukama druge osobe. Eric je visio sa stropa, a s njegove dvije strane nalaze se dvije ogromne kocke leda. Kada sat otkuca, što je otkucati mogao, led pada i drobi Ericovu glavu. 

 

4. Lynn i eksplodirajući ovratnik (Saw 3)

Ovo je također jedna vrlo odvratna, a s druge strane jako strašna zamka. Naime, 'Slagalica' je spojio Lynin ovratnik s pulsem svoga srca. Kada Lynn suprug ubije Slagalicu, ovratnik krene odbrojavati i Lynninu lijepu glavu raznese u bezbroj komadića.

3. Evan i domino zamke (Saw 7)

Za ovu osmišljenu zamku smo čak razmišljali da istoj damo prvo ili drugo mjesto, pošto je ista sastavljena od najodvratnijeg niza ubilačkih zamki. Naime, Evan se nalazi zalijepljen za sjedalo automobila. On i nema nešto previše težak zadatak, sve što treba je silom se odlijepiti od sjedala i ugasiti upaljeni auto, koji svake sekunde dodaje gas. Naravno, iz naše perspektive se čini prilično lako, no Evan je gol zalijepljen za sjedalo. Kako se uporno pokušava odlijepiti, koža mu ostaje na sjedalu. Da bi stvar bila strašnija o Evanu i njegovom odlijepljivanju ovise još tri života. Iza njega se nalazi Dan, čija su čeljust i ruke privezani lancima za Evanov auto. Prijateljica Kara nalazi se ispod zadnjeg točka koji je u zraku i sve više ubrzava, dok je prijatelj Jake zavezan pred samim autom, za zid i samo čeka da se Evan svom snagom zabije u njega. Dakle, jedino Evan ima moć da ih spasi, ali mora otrgnuti svu kožu sa sebe. Možete zamisliti kako ovo završava.

 

2. Seth i Pendulum pila ( Saw V)

Uh, ovo je jedna zbilja jako, jako odvratna i strašna zamka. No, moramo priznati, vrlo maštovita. Naime, Seth je ubojica koji je ubio sestru detektiva Hoffmana. Kao osvetu Hoffman veže Setha za stol iznad kojeg se nalazi vrlo oštra kosa. S obje strane Setha nalaze se dva otvora u koja bi Seth trebao ugurati svoje ruke. Kako on više pritišće te otvore oni mu lome šaku i prste, no on jadan to trpi u nadi da će kosa prestati ići lijevo-desno i da ga neće prepoloviti. Nažalost, Seth ne zna da je smrt ovaj put neizbježna i da bez obzira gurao on prste ili ne, samo je pitanje trenutka kada će ga kosa, malo po malo prerezati na pola. Vrlo, vrlo ljaljk.

 

1. Eddie i Simone - 'Vaga' ( Saw VI)

Nakon dugo vijećanja i zbilja pregršt strašnih zamki, prvo mjesto odlučili smo dodijeliti 'Vagi' te natjecateljskom duhu veseloga Edija i Simone. Naime, situacija je slijedeća.

Eddie i Simone imaju vrlo malo vremena da na vagu koja se nalazi ispred njih prilože nešto osobno. I kada kažemo osobno, to mislimo skroz bukvalno. 'Slagalica' im je dobroćudno izašao u susret i ostavio im sjekiru, skalpele i ostali pribor kako bi mogli odrezati nešto mesa sa sebe i priložiti na Vagu. Kako bi situacija bila zanimljivija, onaj tko priloži veću težinu 'sebe', ostaje živ. Onaj tko ne priloži dovoljno 'sebe', dobija dva vijka u mozak tik poslije vaganja. Neki čak i tijekom vaganja. Odvratno i strašno. Zbilja.